Negatiiviset ionit ja niiden vaikutus terveyteesi

Negatiiviset ja positiiviset ionit

Luonnossa esiintyy sekä positiivia että negatiivisia ioneita, jotka ovat sähköisesti varautuneita atomeja tai molekyylejä. Suuri määrä negatiivisia ioneita koetaan raikkaaksi ja virkistäväksi, kuten esimerkiksi ilma vesiputousten läheisyydessä, jossa negatiivisia ioneja voi olla jopa 100 000 kpl/cm3. Tutkimusten mukaan verenkiertoon päästessään nämä hajuttomat, mauttomat ja näkymättömät negatiiviset ionit kohottavat serotoniinitasoja helpottaen stressiä ja masennusta.

Ihmiselle haitallisia positiivisia ioneita sisältävä ilma tuntuu puolestaan painostavalta tai epämiellyttävältä, kuten hetket juuri ennen myrskyä tai paljon ilmansaasteita sisältävä kaupunkialueiden ilmasto.

Negatiivisten ionien terveysvaikutukset

  1. Vähentää sairastapauksia ja päänsärkyä. Norwich Union havaitsi negatiivisten ionisaattoreiden lisäämisen täynnä tietokoneita ja muita sähkölaitteita olevaan toimistotilaansa vähentävän raportoituja sairastapauksia 78 %. Negatiivisia ionisaattoreita käytetään myös Euroopan sairaaloissa niiden suotuisan vaikutuksen ansiosta potilaiden terveyteen ja parantumistahtiin.
  2. Lisää energiaa ja parantaa keskittymiskykyä. Kalifornian Yliopiston tutkimukset ovat osoittaneet, että negatiiviset ionit normalisoivat aivojen serotoniinitasoja, jotka mahdollisesti vaikuttavat ihmisen mieleen ja elämänkatsomukseen positiivisella tavalla.
  3. Negatiivisilla ioneilla on rentouttava vaikutus ja niiden on raportoitu laskevan hengitystiheyttä, alentavan verenpainetta ja lievittävän stressiä.
  4. Ionisaattori voi merkittävästi vähentää ilmassa olevia bakteereita ja viruksia.
  5. Negatiiviset ionit parantavat yleistä hyvinvointia ja auttavat selkeyttämään ajatuksia poistamalla ympäristöstä ylimääräiset positiiviset ionit.
  6. Negatiivisten ionien on todistettu puhdistavan ilman siitepölystä, lemmikkien hilseestä, pölystä, homeitiöistä ja muista potentiaalisista allergeeneista.
  7. Parantaa hengitysteissä olevien värekarvojen toimintaa, jotka suojelevat keuhkoja ärsytykseltä ja tulehduksilta. Pienentää hengitystiesairauksien (flunssa, astma) määrää.
  8. Tutkimukset ovat osoittaneet korkealla määrällä negatiivisia ioneja voivan olla yhtä tehokas vaikutus kaamosmasennuksen hoitoon kuin masennuslääkkeillä.
  9. Nukut paremmin. Ranskalainen tutkimus osoitti että negatiiviset ionisaattorit saavat ihmisen nukkumaan paremmin, syy löytyy taas positiivisista vaikutuksista, jotka ovat seurausta aivojen serotoniinituotannon normalisoinnille.
  10. Lisää suorituskykyä ja henkistä keskittymiskykyä. Säännöllinen testaus on osoittanut, että korkeille negatiivisille ioneille altistuneet henkilöt suoriutuvat paremmin henkisesti vaativista tehtävistä, kuin normaalia positiivisista ioneista tiheänä olevaa ilmaa hengittäneet ihmiset.

Maahantuomamme Cleanair+ Auton Ionisaattori vähentää sisäilmassa olevien hiukkasten määrää varaamalla ilman hiukkaset negatiivisiksi, jotka vetävät puoleensa ilmassa leijuvia positiivisia epäpuhtauksia. Massan kasvaessa negatiiviset ionit ja niihin kiinnittyneet positiiviset epäpuhtaudet laskeutuvat sisäilmasta auton pinnoille, pois ilmasta jota hengität.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *